resepi:
BAHAN:- (loyang 9 x 9 in/8 x 8 in)
* 2 cups flour*
* 2 cups granulated sugar - guna caster sugar
* 3/4 cups cocoa*
* 2 tsp baking powder*
* 2 tsp baking soda*
* 2 eggs
* 1 cup of milk (fresh)
* 1 cup of corn oil
* 1 tsp vanilla essence
* 1/2 tsp salt 1 tsp Nescafe, added to 1 cup of hot water
Cara;:-
1.
Ayak bahan * sekaligus
2.
Pukul sekejap semua bahan kecuali bahan diayak*, susu dan air. (akak pukul lebihkurang 1 1/2 minit gitu..)
3.
Masukkan bahan yg diayak, air dan susu, kacau kejap dgn senduk kayu.
4.
Bakar dgn preheat oven 170 selama 45 min.-1 jam. (mengikut oven masing2) (oven akak - 165C sahaja).Atau sehingga masak........
chocolate ganeche:
Vochelle cooking chocolate
non dairy whipping cream
utk buat ganeche:
kaedah marie brain:
campur 1 cawan cream to chocolate cooking...chocolate cooking tu kalau nak sedap banyakkan lah...mengikut selera.
bila semua dah cair...sejukkan dan masukkan 3 atau 4 jam ke dlm petisejuk
sejukkan kek completely.......sebaiknya